Bulgária

1968. július 28. - augusztus 4.

július 28. / Szófia – műsor: Katonaszimfónia, Változatok egy találkozásra, Az iszonyat balladája, Nyitány

július 30. / Szófia –  műsor: Katonaszimfónia, Változatok egy találkozásra, Az iszonyat balladája, Nyitány

augusztus 2. / Szófia – műsor: Mit takar a kalapod?

augusztus 3. / Szófia – műsor: Mit takar a kalapod?

augusztus 4. / Plovdiv – műsor: Francia suite

A Szovjetszkaja Kultúra a Pécsi Balettról

A Szovjetszkaja Kultúra című újságban Nyikolaj Eliás, a tekintélyes szovjet kritikus megállapítja: „erőteljesen és intenzíven fejlődik a magyar táncművészet”. Úgy véli, hogy a budapesti „magyar táncművészet hetének” csúcspontja az Operaház Balettkara és a Pécsi Balett fellépése volt A Pécsi Balett – hangoztatja a kritikus – saját világos alkotói arculattal, az alkotói kísérletek céludatosságával és következetességével rendelkezik és a fiatal Eck Imrének sikerült rövid idő alatt nagy szerű együttest összekovácsolnia.

Dunántúli Napló, 1968. július 26.

Világméretű vitafórum – részlet

Du. 5-kor az Ivan Vazov Nemzeti Színházban a Pécsi Balett lépett fel. A kísértés ismét nagy volt, más érdekes rendezvények is kezdődtek ebben az Időpontban. Például „A nemzetközi együttműködés és a diákmozgalom egységének alapjai” című vita.
Végül a Pécsi Balett mellett döntöttem. Négy darabot mutattak be és különösen Az iszonyat balladája aratott óriási sikert a jórészt bolgárokból álló közönség előtt. Már az előzetes érdeklődés is igen élénk volt, a „kakasülőre” szóló egy levás jegyekért is három levát, több mint ötven forintot kínáltak a szófiaiak.

Bistey András // Szolnok Megyei Néplap, 1968. augusztus 13.

Képek:

Bulgária (1968)
Bulgária (1968)
Bulgária (1968)
Bulgária (1968)