Táncszvit

Bemutató: 2017. január 7.   Szolnok, Városi Sportcsarnok

Alkotók, szereplők:

Műleírás:

Molnár Zsolt koreográfust emberi kapcsolataink bemutatására inspirálta Bartók Táncszvitje.
Mind nagyon különbözőek vagyunk. Más a külsőnk, a szokásaink, az életvitelünk, a gondolat- és érzelemvilágunk, az értékrendünk. Egy találkozáskor az első benyomást mindig a felszín, a külső megjelenés adja, a kapcsolatot azonban már a személyiségünk alakítja, mélyíti el. Vajon min múlik az, hogy azonnali szimpátia alakul ki, vagy hosszabb idő kell az érzelmi kötelék kifejlődéséhez, esetleg elmegyünk egymás mellett? Hogyan jön létre egy baráti társaság, mennyi idő kell ahhoz, hogy a külsőségeket levetkőzve tisztán és feltétlen bizalommal forduljunk egymás felé? Nagyon izgalmas, amikor lekerülnek felvett viselkedési formáink és megmutatjuk egymásnak belső valónkat.
Tekintsük akár véletlen-, akár sorsszerûnek, létünket fizikai, szellemi és lelki kapcsolódások végtelenjei kísérik. Kapcsolataink meghatározzák életünk és személyiségünk fejlődését. Örömöt, boldogságot, csalódást is okozhatnak nekünk, mert minden embertől mást és mást kapunk utunk során. Azt, hogy jóból és rosszból mennyit, az élet és a mi józan rálátásunk dönti el. Egy találkozásból lehet szerelem, barátság és maradhat érdektelen számunkra. Nyitottnak kell lennünk, mert nem tudhatjuk, mikor találkozunk olyasvalakivel, aki egész életünket végigkíséri.

Molnár Zsolt Bartók Táncszvitjéhez és az élő zenekarral való közös projekthez, a „tánckoncert” mûfajához illeszkedően hat táncmûvésszel táncoltatja el a történetet. Így tud majd a koncertszínpadon egyenrangúan megjelenni és helyet kapni egyszerre a tánc és a zene; ezáltal a társmûvészetek egymást kiegészítve, egymás hatását erősítve nyújtanak különleges, maradandó élményt az Újévi Tánckoncert közönségének.

Fotók:

Táncszvit
Táncszvit
Táncszvit
Táncszvit
Táncszvit