Bahnhof

Multimédiás táncest két felvonásban

Bemutató: 2007. március 9.   Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza
Előadásszám: 11

Alkotók, szereplők:

Műleírás:

A Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínpada kiváló és inspiráló helyszín az újító szellemiségű produkciók létrehozásához. A Bahnhof című alkotás újítása abban rejlik, hogy a tánc kibővült egy új dimenzióval: a filmmel. Az előadás alcíme: multimédiás táncest két részben. A táncművészek által megformált karakterek még markánsabbá válnak azáltal, hogy az előadás teljes időtartama alatt folyamatosan látható filmből betekintést nyerünk a különböző személyiségek sajátos látásmódjába. A tánc és a filmművészet együttes hatása különleges, új élménnyel várja a balett-kedvelő közönséget.
A pályaudvarok számomra - mint gyakran utazó művész számára - mindig nagyon érdekesek, mivel a társadalom egészének lenyomata megtalálható bennük: az üzletember, a hajléktalan, a szerelmesek, akik éppen találkoznak, vagy épp szétválnak, egy új jövőbe induló ember. E színes forgatagban megannyi érzelem és érdekes történet rejlik. A sínek gondolataimban mindig életutakat kötnek össze, ennek megfogalmazására törekszem „Bahnhof” című művemben.
„Az est különlegességét az adja, hogy egy – feltehetően még senki által nem alkalmazott – multimédiás technikával valósítom meg az előadást. A darabban a film, mint díszlet, mint egy plusz dimenzió lesz jelen vetítés formájában; először filmet forgatunk az előadáshoz, majd hozzá illesztem a zenét és a koreográfiát, így hozván létre egy állandó kommunikációt a műfajok között.” – Jurányi Patrick

Színlap, műsorfüzet, plakát:

Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof

Fotók:

Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof
Bahnhof